NIK o Krajowej Spółce Cukrowej

Realizując zadania reformy rynku cukru w Unii Europejskiej, Spółka wygasiła produkcję w 16 cukrowniach, wytypowanych według racjonalnych i stabilnych kryteriów. Inwestując ponad 500 mln zł w cukrownie produkcyjne, Spółka poprawiła zdolności przerobowe, obniżyła techniczny koszt wytworzenia, zwiększyła wydajność pracy i rentowność produkcji. Spółka realizowała kosztowny program optymalizacji zatrudnienia, dopuszczając do znacznego, nieuzasadnionego zróżnicowania wysokości odpraw odchodzącym pracownikom.

Informacje o artykule

Udostępniający:
Najwyższa Izba Kontroli
Data utworzenia:
10 czerwca 2010 15:45
Data publikacji:
08 czerwca 2010 15:45
Wprowadził/a:
Andrzej Gaładyk
Data ostatniej zmiany:
20 września 2019 13:41
Ostatnio zmieniał/a:
Andrzej Gaładyk

Przeczytaj treść ponownie