Zobacz pełne wydanie KP nr 1/2022 (plik PDF)
Artykuły:
Zofia Kotynia
Ocena działania urzędowej kontroli żywności – propozycje zmian w systemie
Maciej Taczanowski, Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Anna Wielicka-Regulska
Uwarunkowania reformy struktury organów kontroli żywności – potrzeba wprowadzenia zmian systemowych w Polsce
Władysław Migdał z zespołem
Celowość zmiany systemu kontroli bezpieczeństwa żywności – na podstawie kontroli NIK, audytów KE i badań własnych
Wojciech Robaczyński
Odpowiedzialność cywilna za niebezpieczną żywność – szkody wyrządzone przez produkty przeznaczone do spożycia
Mariusz Rycerski
Ograniczenie prawnej ochrony życia – zagrożenia bezpieczeństwa i porządku publicznego
Tomasz Szczęsny
Bezpieczeństwo uczestników ruchu drogowego – brak kompleksowych usprawnień systemowych
Grzegorz Walendzik, Violetta Nowak
Centra kształcenia zawodowego i ustawicznego w Świętokrzyskiem – niska efektywność i niepewna przyszłość placówek
Aneta Chodakowska, Sławomira Kańduła, Joanna Przybylska
Jak polskie gminy radzą sobie z cyberbezpieczeństwem – wyniki badań własnych
Michał Kania
Zwalczanie i zapobieganie korupcji w zamówieniach publicznych – uwagi w ujęciu komparatystycznym